Soții careieni care și-au maltratat copilul de doi ani în Germania mai stau 30 de zile în arest

Instanța a prelungit ieri cu încă 30 de zile mandatele de arestare emise înainte de Crăciun pe numele celor doi soți careieni acuzați că și-au maltratat copilul în vârstă de doi ani în Germania.
Soții ceruseră să fie plasați în arest la domiciliu, la finalizarea celor 30 de zile de arest preventiv, însă judecătorii nu le-au admis solicitarea, considerând că e mai potrivit să stea după gratii până în data de 15 februarie 2024.
Reamintim că părinţii unui copil în vârstă de doi ani, ambii din Carei, au fost reţinuţi în 17 decembrie 2023după ce, conform anchetatorilor, l-ar fi agresat pe micuţ în timp ce se aflau în Germania.
Părinții au pornit din Germania sâmbătă, 16 decembrie, către județul Satu Mare, unde au venit cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Aceștia aveau mandate de aducere pe numele lor emise de IPJ Satu Mare, iar în momentul în care au ajuns la graniță, polițiștii de frontieră i-au ținut în custodia lor până la sosirea organelor abilitate.
”În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat faptul că, în cursul acestui an, în timp ce s-ar fi aflat în Germania, minorul de 2 ani ar fi fost agresat fizic de către părinţii săi, în repetate rânduri, fiindu-i pusă în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală. Părinţii, în vârstă de 29 şi 37 de ani, din Carei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare”, transmite IPJ Satu Mare.
Cei doi soți sunt din Carei, dar locuiesc în Germania cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 2, respectiv 4 ani. Copilul mic a fost ținut de părinți ore întregi pe dulap, a fost bătut, iar apoi i-au umplut gura cu vată și l-au legat cu bandă adezivă pentru a nu putea face gălăgie. Acestea sunt câteva dintre chinurile la care a fost supus copilul, în vârstă de 2 ani, sub privirile fratelui mai mare, în vârstă de 4 ani.
În urma unui scandal între cei doi părinți, imaginile cu copilul ar fi fost trimise familiei din România, care a anunțat autoritățile.