Imobilizat în scaun cu rotile, un careian a parcurs în ritm de alergare 2023 de kilometri în 2023

Un tânăr careian, care s-a născut prematur, cu parapareză spastică, şi care şi-a petrecut toată viața legat de scaunul cu rotile, şi-a depăşit ţelul ambiţios pentru anul trecut: a reuşit să parcurgă cu scaunul rulant, în ritm de alergare, distanţa totală de 2023 de kilometri faţă de cei 1.500 km pe care şi i-a propus iniţial.




Pentru a ajunge la acest rezultat, în ultima zi din anul trecut a mai realizat o ultimă alergare, de 15 km.
„La începutul anului 2023 îmi propusesem că voi face până la finalul anului 1500 km de dat la roţi în tempo de alergare, îmi făcusesm şi un plan în care aveam nevoie de minim 30 km săptămânal pentru a atinge agest obiectiv, însă timpul care a fost favorabil şi o voinţă interioară care de multe ori nici nu îţi dai seama de unde vine mi-au demonstrat că pot mult mai mult. Am dat la roţi 2023 km în anul 2023”, a declarat careianul Bodan Cioltea.
După măsurătorile aplicaţiei sale, Bogdan a avut 140 de ieşiri şi 239 de ore în ritm de alergare.
„Aceşti kilometri i-am parcurs atât singur cât şi alături de prieteni cărora le mulţumesc pentru fiecare kilometru petrecut alături de mine. Vă doresc tuturor un An Nou Fericit şi cu multă sănătate!”, a adăugat Bogdan Cioltea.
Careianul Bogdan Cioltea a parcurs anul trecut distanţa totală de 2023 km cu ocazia antrenamentelor şi a maratoanelor la care a participat, inclusiv la unele care nu au cursă specială pentru persone cu dizabilităţi.
În timpul iernii, Bogdan schimbă pista de alergare cu pârtia de schi, alături de voluntarii Caiac SMile fiind unul dintre primii monitori de schi pentru persoane cu dizabilităţi din ţara noastră.