FOTO. Biblioteca cu parcare subterană, centrul recreativ cu bazin de înot și grădinița nr.3 din Carei, aproape de finalizare

Primarul Careiului, Eugen Kovacs, a efectuat miercuri o vizită de lucru la trei dintre cele mai importante investiții care se realizează în municipiu: biblioteca cu parcare subterană, centrul recreativ cu bazin de înot și grădinița nr.3, informează Primăria Carei.




Valoarea totală a celor trei investiții este de aproximativ 41,5 milioane de lei, adică peste opt milioane de euro.
”Careiul continuă să se dezvolte prin intermediul proiectelor din fonduri europene. Având în vederea mersul bun al lucrărilor, în prima parte a anului viitor vom putea da în folosință alte trei obiective importante pentru orașul nostru. Pe locul fostelor sere vom avea o blibiotecă modernă, dotată cu o parcare subterană, la stadion vom avea un centru recreativ cu bazin de înot mare și unul pentru copii, un teren de sport sintetic, iar grădinița nr.3, care a fost reabilitată și extinsă cu un nou corp de clădire, va deveni cea mai modernă din Carei”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Viitorul centru multifuncțional va găzdui biblioteca, o sală de proiecție, o sală de meditație cu muzică ambiamentală și spații de recreere. De asemenea, la demisol va fi amenajată o parcare cu o capacitate de 70 de locuri. Valoarea totală a investiției este de 23,1 milioane lei
Centrul recreativ va cuprinde un bazin de înot (25 m lungime cu şase culoare), un bazin mic pentru copii, o sală de gimnastică de mici dimensiuni, având alături un miniteren de fotbal şi un şah în aer liber. Valoarea investiției este de 13,7 milioane lei.
Lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit Nr.3 sunt realizate în cadrul unui proiect în valoare de 4,74 milioane lei. S-a desființat un corp de construcție, iar grădinița s-a extins cu un corp nou de clădire cu două etaje. În construcția existentă se vor reamanaja spațiile interioare pentru funcționarea unei grupe cu program prelungit. În noul corp cu două etaje, pe nivelurile superioare se amanejează spațiilor pentru patru grupe, iar la parter o sală multifuncțională și o zonă administrativă. De asemenea, se va realiza un nou loc de joacă pentru cei mici.