Ziua Internațională a Elevului și Studentului, eveniment organizat azi de Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu“ cu sprijinul Direcției de Cultură Carei la castelul Karolyi, a avut ca temă de discuție ”Repere pentru elevii de astăzi de la absolvenții de ieri”.
”Prin activitatea de astăzi ne-am propus să împărtășim experiențe, să învățăm unii de la alții, să facem schimb de păreri și impresii, și chiar să darâmăm ziduri, fie zidul dintre generații, fie zidul dintre școala și elevi”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Iuliu Maniu, Mihaela Nuna.
Oficiile de gazdă au fost făcute de directoarea Mihaela Nuna și directoarea adjunctă Talida Hotca.
La eveniment a fost prezent consilierul local și profesorul Adrian Micovschi, absolvent și director timp de 19 ani la acest liceu, corpul profesoral al unității școlare, dr. Melania Cătană- medic primar la cabinetul medical școlar, alături de elevii din clasele a XI-a și a XII-a.
Au mai fost prezenți directorul Direcției de Cultură Carei și absolvent al Liceului Iuliu Maniu, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Învățământ și Sănătate Carei, Varna Levente, alături de consilierul Ioana Negrean, bibliotecarul șef al Bicliotecii Municipale Carei, Corina Nuna, și bibliotecara și absolventa Liceului Iuliu Maniu, Nicoleta Latiș.
La eveniment au participat și parteneri educaționali ai instituției de învățământ:
Mihaela FABIAN –Director producție SC Varga Quattro SRL, partener în formarea elevilor ce studiaza în domeniul Industrie Alimentară, calificarea brutar-patiser;
Andrea TEMPFLI- manager relații personae juridice – BCR Sucursala Carei, partener în activități de educație financiară, prin programul Școala de bani;
Gabriela CRECAN –Șef serviciu – Serviciul Fiscal Municipal Carei, partener pentru stagiile de practică ale elevilor ce studiază în domeniul economic, la rândul său absolventă a Liceului Tehnologic Iuliu Maniu
Alături de președintele Consiliului Școlar al Elevilor, Chiș Antonio, au fost prezenți următorii absolvenți ai acestui liceu:
JOLDIȘ OVIDIU – promoția 2003
SABOU CATALINA – promoția 2015
MAJAR RAZVAN- promotia 2019
STELLI ANNABELLA- promotia 2020
PURCEL VALENTINA- promotia 2022
MARINCAȘ DARIUS- promotia 2022
În cadrul evenimentului SC VARGA QUATTRO SRL, care asigură pregatirea practică a elevilor în domeniul Industriei alimentare, calificarea profesionala Brutar-Patiser-Preparator produse făinoase, i-a răsplătit pe cei mai harnici elevi practicanți cu diplome de apreciere și recompense financiare, iar celorlalți elevi practicanți le-a oferit cate un pachet cu produse de patiserie.
Foștii absolvenți au prezentat parcursul lor profesional, poveștile lor de viață profesională cu începuturi, provocări, greșeli, obstacole și succese, au relatat in ce masura le-au folosit cunostintele dobandite in anii de liceu, ce ar schimba daca ar putea, si au transmis mesaje pentru generatia tanara de elevi. Elevii prezenti la aeveniment au adresat intrebari absolventilor, si pentru curajul lor au fost rasplatiți de BCR cu cadouri surpriza.
Pentru că relaţia dintre elevi şi profesori a fost dintodeauna presărată de momente hazlii, răspunsurile amuzante din sălile de clasă regăsindu-se în multe dintre bancurile românilor, elevii Cheptea Denisa și Bonte Anghel au prezentat o selecție de bancuri, oferind un moment de bună dispoziție.
Absolventilor prezenți la eveniment le-au fost înmânate diplome de apreciere pentru rezultatele obținute. Toti au primit Diploma ”Elevi cu care ne mândrim”.
La final, eleva Filipan Maya din clasa a XI-a, a bucurat publicul prezent interpretând melodia “După ani și ani” a trupei Compact. Evenimentul de azi a fost organizat de profesorii Govor Aurelia și Moș Augustin.