Peste 300 de elevi se întrec la cea de-a 15-a ediţie a Memorialului Grigore Petkes de la Liceul Teoretic Carei

La Liceul Teoretic Carei se desfăşoară azi cea de a XV-a ediție a Concursului județean de matematică „Memorialul Grigore Petkes”. La ediţia din acest an îşi măsoară cunoştinţele de matematică 311 elevi din clasele V-XII.




La deschiderea oficială, directorul Liceului Teoretic Carei, Zsido Sandor, a arătat că acest concurs judeţean este organizat anual în memoria remarcabilului profesor de matematică al școlii careiene, Petkes Gergely, dar şi în memoria profesorului Sorin Nilvan, trecut în eternitate în timpul pandemiei de COVID-19.
Directorul Zsido Sandor i-a mulţumit profesoarei de matematică Gasko Gabriella pentru activitatea îndelungată desfăşurată în cadrul Liceului Teoretic şi i-a urat pensie îndelungată.
Soţia fostului profesor Petkes Gergely, doamna dr. Petkes Eva, le-a mulţumit tuturor profesorilor şi elevilor care reuşesc să îşi rupă din timp pentru a participa la acest concurs organizat în memoria fostului său soţ.
Profesorul Traian Tămâian de la Liceul Teoretic Carei a primit o diplomă din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.
În timpul concursului, profesorii vor depune o coroană de flori la mormântul profesorilor Petkes Gergely şi Nilvan Sorin.
Festivitatea de premiere este programată să aibă loc la ora 15.00.