Cea de a XV-a ediție a Concursului județean de matematică “Memorialul Grigore Petkes” se va desfășura la Liceul Teoretic din Carei în data de 18 noiembrie 2023.
Concursul (proba scrisă) pentru elevi va începe de la ora 9.00. În timpul concursului, profesorii vor depune o coroană de flori la mormântul profesorului Petkes Grigore.
Festivitatea de premiere este programată să aibă loc la ora 15.00.
Petkes Gergely – remarcabil profesor de matematică al școlii careiene – a văzut lumina zilei în 4 noiembrie 1946, la Ser. A urmat cursurile școlii gimnaziale în satul natal și în comuna Bogdand, iar liceul la Cehu Silvaniei. Devine apoi student al Facultății de Matematică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj–Napoca, pe care o absolvește în anul 1969. Din acel moment, întreaga sa carieră didactică va fi legată de orașul Carei: în perioada 1969-1990 a fost profesor la Liceul Industrial nr.1 (astăzi Liceul Tehnic Iuliu Maniu), iar din 1990 și până la sfârșitul vieții sale, a șlefuit cu pasiune și dăruire talente la Liceul Teoretic. În activitatea didactică i-au stat mereu alături revistele de matematică, în care a propus mereu probleme interesante sau a oferit soluții inedite.
Nenumărați discipoli ai săi au devenit laureați ai unor prestigioase concursuri de matematică, unii dintre aceștia călcându-i pe urme și îmbrățișând cu succes profesia de dascăl.
După o scurtă suferință, inima sa a încetat să mai bată în 25 ianuarie 2007, la doar 60 de ani.