Un tășnădean a avut parte de o supriză mai puțin plăcută când s-a prezentat la Primăria Tășnad pentru a-și achita dările locale. Pe lângă casa și autoturismul VW Touran pe care le deținea, a fost informat că mai are pe nume un autoturism BMW 525D.
Tășnădeanul a pornit propria investigație și a aflat că ar fi cumpărat autoturismul de la un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Tâmna, județul Mehedinți.
Acesta a sesizat Poliția. În urma investigației, a reieșit că tânărul mehedințean s-a prezentat la PrimăriaTâmna și folosindu-se de copia cărții de identitate expirată a tășnădeanului, precum şi de un contract de vânzare-cumpărare falsificat, a solicitat scoaterea de pe numele său, din evidențele primăriei, a autoturismului marca BMW.
După operarea cererii în bazele de date a Primăriei Tâmna, a fost informată Primăria Tășnad despre datele noului proprietar al vehiculului şi luarea în evidența fiscală a acestuia.
Judecătoria Carei l-a condamnat vinerea trecută pe șmecherașul mehedințean la 5.250 lei amendă penală (150 de zile-amendă a câte 35 lei pe zi de amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals. De asemenea, tânărul trebuie să-i achite daune morale de 5.000 de lei tășnădeanului pe numele căruia a trecut în flas autoturismul BMW.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.