Un bărbat din zona Tăşnadului a fost condamnat luni de Judecătoria Carei la doi ani cu suspendare după ce a fost prins conducând aproape în comă alcoolică şi le-a prezentat poliţiştilor un permis ucrainean falsificat. Judecătoria Carei a dispus ca bărbatul să execute 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.
Bărbatul, aflat la volanul unui autoturism SEAT, a fost oprit la un control de rutină de către poliţişti.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcool test care a indicat o valoare de 0,95 % mg/l alcool pur în aerul expirat. Dus la spital, analizele au indicat alcoolemie de 2,76 mg/l alcool pur în sânge la prima probă şi de 2,54 mg/l alcool pur în sânge la cea de a doua probă.
Bărbatul le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere ucrainean, care s-a dovedit a fi fals. Acesta a recunoscut că l-a cumpărat contra sumei de 600 euro de la un cetățean de origine ucraineană, în urmă cu câțiva ani, când a lucrat în străinătate.
“Având în vedere modul săvârșirii infracțiunilor de către inculpat, care prin acțiunile sale a pus în pericol siguranța circulației, conducând pe drumurile publice, în interiorul unei localități, având în sânge o îmbibație alcoolică de 2,76 mg/l şi nici nu deținea permis de conducere, având şi un pasager în dreapta volanului, doar hazardul făcând să nu se întâmple o tragedie cu vătămarea sau pierderea vieților omenești, instanța constată că acesta constituie un real pericol, atât pentru siguranța celorlalți participanți la trafic ca şi pentru sine”, se arată în motivarea Judecătoriei Carei.
Luni, Judecătoria Carei l-a condamnat la doi ani cu suspendare pe bărbatul din zona Tăşnadului pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Bărbatul va trebui să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Tăşnad.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.