În cadrul ședinței de azi, consilierii locali careieni au aprobat ajustarea tarifelor distincte aplicate beneficiarilor serviciului de salubrizare din municipiul Carei.
Bio Florisal a solicitat majorările de tarife din cauza prețurilor mai mari pentru depozitarea deșeurilor la groapa ecologică de la Doba și creșterea salariului minim.
Persoanele fizice vor plăti 13,56 lei/lună, față de 12 lei cât plătesc în prezent. Tariful este compus din însumarea tarifului pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile (3,27 lei/persoană/lună), la care se adaugă tariful pentru colectarea și transportul deșeurilor eliminate prin depozitare (10,29 lei/persoană/lună). Prețurile includ TVA.
Persoanele juridice vor plăti 159,45 lei/mc, adică 38,38 lei pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile la care se adaugă 121,07 lei pentru colectarea și transportul deșeurilor eliminate prin depozitare. Prețurile includ TVA.
În adresa înaintată în urmă cu trei luni Consiliului Local Carei, Bio Florisal a arătat că ”majorarea imensă a cheltuielilor făcute cu depozitarea deșeurilor la depozitul ecologic de la Doba, tarif care a crescut cu 66 lei (132,30 lei/to față de 79,68 lei/to), cauzează un prejudiciu operatorului”, a arătat conducerea Bio Florisal.
”Mai amintim faptul că legislația a dus la creșteri salariale de la 2.550 lei/lună la 3.000 lei/lună, o creștere care nu poate fi acoperită de operator”, a mai arătat Bio Florisal.