În cadrul campaniei UEFA & FRF „Devino arbitru!” mai mulți arbitri internaționali români vorbesc despre experiențele lor pe terenul de joc și îi îndeamnă pe tineri să se îndrepte spre această meserie.
Într-un interviu FRF.tv, Istvan Kovacs, arbitru în categoria Elite, spune: „Meseria de arbitru este cea mai frumoasă din lume!”. Explică mai apoi: „Prin arbitraj ai șansa de a rămâne în fotbal (n.r. atunci când renunți la cariera de jucător), călătorești mult, vezi cele mai frumoase stadioane ale lumii și, desigur, ai beneficii financiare”.
Kovacs a dezvăluit cine este jucătorul de la nivel mondial care l-a impresionat cel mai mult pe terenul de joc, cine sunt antrenorii din prima ligă cu comportament ireproșabil, meciul din competițiile interne care l-a solicitat cel mai mult din punct de vedere fizic și a punctat principalele calități ale unui arbitru de top.
„Cea mai frumoasă experiență din carieră a fost finala Conference League pe care am arbitrat-o. Ce îmi doresc mai mult? O altă finală în viitor!”, a mai spus Istvan Kovacs.
Urmăriţi interviul video aici.