Depuneri de coroane la 93 de ani de la nașterea artistului fotograf careian Vasile Vénig László

Vineri, 3 noiembrie 2023, reprezentanții Fotoclubului „Vasile Vénig László” Carei și ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” au depus coroane la placa memorială a regretatului artist fotograf careian, Vasile Vénig László, cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la nașterea acestuia.




Vasile Vénig László s-a născut la data de 3 noiembrie 1930, la Tășnad. A studiat la Tășnad, Zalău, Carei și Satu Mare fiind tehnician în industria lemnului. A lucrat la Școala Profesională din Carei.
A început să fotografieze din anul 1960. Din 1962, devine membru activ al Asociației Artiștilor Fotografi din România, participând la expoziții din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Iași, Sibiu, București, Oradea, Craiova și Miercurea Ciuc dar și în străinătate.
A obținut peste 200 de premii naționale și internaționale. În 1976 obține titlul A. FIAP. A fost unul dintre fondatorii Fotocineclubului 9 Mai, prima asociație a artiștilor fotografi din Carei, care a funcționat între anii 1961 – 1989.
De asemenea, la inițiativa lui Vasile Vénig László s-a reînființat clubul de artă fotografică în Carei, după mai bine de 20 de ani de absență, în luna octombrie 2012. A fost membru în diverse comisii de jurizare la competiții de fotografie din țară și străinătate. A încetat din viață la 30 mai 2013.