Autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care instigă la conflicte interetnice, nu se dezminte nici măcar de Ziua Morților.
Marea (de)formatoare de opinie, care se încăpățânează să pună virgula între subiect și predicat, s-a dezlănțuit aseară împotriva preoților catolici care au oficiat slujba de pomenire a morților într-un cimitir din Carei.
Daniela, ce făcuși? Dar cu morții ce avuși? Madam Ciuta susține că nu s-a putut ruga în liniște la mormintele alor săi din cauza slujbei oficiate de preotul greco-catolic de rit maghiar și apoi de cel romano-catolic, care se auzea la câteva difuzoare amplasate în cimitir. Totul a durat în jur de 30-40 de minute.
După cum ne-am obișnuit, Daniela Ciuta nu face altceva decât să instige. De ani de zile, slujbele de pomenire a morților sunt transmise la difuzoare, astfel încât lumea să nu fie obligată să se adune buluc în fața capelei, putând să o asculte de lângă mormintele celor dragi trecuți în eternitate. Preoții ortodocși și cei greco-catolici români își oficiaseră slujbele anterior, astfel încât acestea nu s-au suprapus niciun moment.
Până acum, acest lucru nu a deranjat absolut pe nimeni. Cu atât mai mult cu cât în Careiului multietnic și multicultural, toți locuitorii merg să își cinstească morții în cimitire în data de 1 noiembrie. Un obicei rcatolic și reformat, împrumutat și de ortodocși. În calendarul ortodox, în acest Ziua Morților are loc pe data de 4 octombrie, ca să știe și instigatoarea care se încăpățânează să își demonstreze ”cunoștințele” de limba română, punând frecvent virgula între subiect și predicat.


Și de această dată, Daniela Ciuta și-a demonstrat din plin caracterul. S-a revoltat taman împotriva celor care își sărbătoreau Ziua Morților după propriul lor calendar pentru simplul fapt că slujba era în limba maghiară. Important este de reținut faptul că familia Danielei Ciuta a fost singura revoltată din tot acel cimitir. Nici măcar de Ziua Morților, în care ar fi trebui să își comemoreze creștinește aparținătorii trecuți la cele veșnice, nu a putut renunța la instigările dintre români și maghiari.
Daniela, ce făcuși? Dacă nu ai reușit până acum cu aparținătorii rămași în viață, acum încerci să instigi și morții între ei, în funcție de naționalitate lor demult trecută? Fără comentarii, căci sunt de prisos!