Un minor din Carei ce a bătut cu sălbăticie un alt careian cu care avea divergențe, lovindu-l cu pumnii, cu piciorul și apoi cu un par până a leșinat, a fost condamnat marțea trecută de Judecătoria Carei cu măsura educativă a asistării zilnice pe 3 luni.
Potrivit rechizitoriului, minorul, care avea 16 ani la data săvârșirii faptelor, însoțit de alți doi amici, s-a deplasat cu taxiul la domiciliul careianului cu care avuse divergențe.
L-a chemat în fața casei, pentru a discuta cu el. Victima a ieșit în stradă, unde a fost bătută crunt de către minor, cu pumnii, picioarele și apoi cu un par. Loviturile au continuat și după ce victima a căzut la pământ.
Potrivit medicilor legiști, leziunile provocate au necesitate 22-24 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Minorul agresor s-a împăcat cu victima, care și-a retras plângerea, fiind achitat pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe. În schimb, a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice cu măsura educativă a asistării zilnice pe 3 luni.
În aceste trei luni, minorul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Satu Mare la datele fixate de acesta, respectiv să urmeze un curs școlar sau de formare profesională.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.