Au adus în țară 10.000 de euro falși pentru a cumpăra afine, dar le-a fost frică. Însă nu le-a fost teamă să cumpere cu ei bunuri de pe OLX

Judecătoria Carei l-a condamnat la șapte ani de închisoare și la executarea unui rest de 608 zile pe un maramureșan recidivist, care a cumpărat diverse bunuri de pe OLX pe care le-a plătit cu euro falși, iar pe complicele său, tot un maramureșan, la doi ani și două luni de închisoare cu executare.




Recidivistul le-a declarat anchetatorilor că a plătit cu euro falși diverse bunuri de pe OLX.
”Acele bancnote făceau parte dintr-un stoc de 10.000 de euro falşi, bancnote pe care le-am introdus în ţară pentru a le folosi în vederea achiziţionării de afine de la producători locali, ceea ce nu s-a întâmplat, deoarece nu am mai vrut. Pur şi simplu mi-a fost frică”, a recunoscut maramureșanul.
În schimb, nu i-a fost frică să cumpere, în uma anunțurilor de pe OLX, un telefon mobil iPhone XS Max de la un careian, căruia i-a dat 850 de euro falși, un laptop de la un sătmărean, tot cu 850 de euro falși, un telefon Iphone X unei femei din Viile Satu Mare, cu 750 de euro falși. Recidivistul a fost însoțit de complicele său, pe care l-a plătit cu 3.000 de euro, și aceștia falși.
Judecătoria Carei i-a condamnat vineri pe ambii maramureșeni. Recivistul se află în prezent în Penitenciarul Satu Mare. Judecătorii careieni au constatat că acesta fusese condamnat între timp de Tribunalul Maramureș la patru ani și opt luni pentru trafic de influenţă în formă continuată, respectiv la șase luni pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și mai avea de executat un rest de 608 zile dintr-o pedeapsă anterioară.
Recivistul a fost condamnat de Judecătoria Carei la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, urmând să execute pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 608 zile închisoare.
Complicele său a fost condamnat la doi ani și două luni cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.