Până la urmă autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta și-a dat arama pe față în privința atitudinii față de maghiari. În numele blogului familial Buletin de Carei a dat like unui comentariu extrem de jignitor față de minoritatea maghiară.
Un cititor care gândește pe aceleași coordonate ca și autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, care se ascunde sub pseudonimul Marin Preda și pretinde că ar fi din Cluj, a postat un comentariu extrem de jignitor la o postare de pe pagina de Facebook a blogului familial Buletin de Carei.
Postarea respectivă, redactată de Daniela Ciuta, constată că ”În acest an, alaiul căruțelor cu înscrisuri maghiare nu a mai făcut oprire la Monumentul Ostașului Român. S-a folosit amfiteatrul de evenimente din centrul orașului așa că nu e justificată solicitarea primarului evazionist pentru unul lângă Monumentul Ostașului Român”.
Comentariul jignitor postat sub pseudonimul Marin Preda nu are nevoie de comentarii: ”De la unguri nu se poate învăța nimic, doar: iredentism, xenofobie, minciuna, lașitate, hoție”.
După cum era de așteptat, Daniela Ciuta a și dat un like din partea Buletin de Carei la acel comentariu ordinar, dezvăluind public cum îi consideră ea pe maghiarii din Carei, din zonă și chiar din România. No comment!