Pentru Continental implicarea în educație este o direcție strategică, astfel că, de peste 20 de ani, compania derulează numeroase parteneriate cu instituțiile de învățământ din România pentru a asigura un cadru modern de lucru după finalizarea studiilor tinerilor care doresc să dezvolte tehnologiile viitorului, se arată într-un comunicat de presă.
De peste 10 ani Continental se implică activ în dezvoltarea sistemului de învățământ dual, după model german, în România. În acest răstimp, sute de elevi au urmat stagiile de pregătire și au fost angajați în fabricile unde compania își desfășoară activitatea.
Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la nivel național și la Colegiul Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. De asemenea, compania a sprijinit în același fel și din același an Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, și Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov și a continuat să susțină învățământul profesional dual ulterior și în Sibiu, prin colaborarea cu Liceul Tehnologic „Independența” și Colegiul Tehnic Energetic.
Investițiile în această formă de învățământ sunt de sute de mii de euro în cei peste 10 ani, fonduri care vizează dotarea de laboratoare, susținerea transportului, a meselor și a burselor elevilor, precum și promovarea școlii profesionale duale după model german.
În total, peste 700 de tineri, absolvenți sau actuali elevi, transformă cunoștințele dobândite în cadrul stagiilor de practică în companie în aplicații practice prin care contribuie la dezvoltarea industriei automotive.