În cadrul turneului lor în Europa de Est, profesori ai Forumului Cultural German au vizitat și elevii secției germane de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Carei.
Cei doi profesori din München au fost întâmpinați de învățătoarea Erzsébet Engi și de elevii săi din clasa a IV-a E.
Oaspeții au ținut un Workshop de două ore pentru copii. Unul dintre experți, Barbara Greiner-Burkert, povestitoare profesionistă și autoare a mai multor manuale pedagogice, a condus activitatea, însoțită de Dr. Ingeborg Szölösi, autoare, consultant al Departamentului Europa de Sud-Est al Forumului Cultural și lider de proiect, care a luat notițe despre ceea ce spuneau copiii.
Workshopul s-a desfășurat în limba germană. Toți elevii au fost invitați și implicați în activitate, în cadrul căreia au participat într-un mod ludic și interactiv la crearea unui basm. Ei au ales decorul, animalele, plantele, eroii, obiectele magice, creaturile magice etc. Apoi au decis titlul prin vot. Copiii s-au bucurat foarte mult de acest program, cu toții s-au simțit foarte bine.
Povestea despre o prințesă va fi publicată într-o colecție online, alături de alte povești din regiunile europene locuite de minorități germane. În județul Satu Mare, invitații au participat la alte două activități, care au avut loc în Satu Mare.
“Dorim să mulțumim Forumului Cultural German din Europa de Est din Potsdam, Forumului Democrat German din Transilvania de Nord și Organizației Germane de Tineret Gemeinsam din Satu Mare”, transmite învățătoarea Erzsébet Engi și elevii săi din clasa a IV-a E.