Pompierii careieni au fost alertaţi în acastă seară, între orele 19.00-20.30, să intervină la trei incendii provocate în mod intenţionat în centrul Careiului, pe o rază de circa 200 de metri.
Primul incendiu a izbucnit lângă magazinul chinezesc de pe Bulevadrul 25 Octombrie, în apropierea monumentului. Una sau mai multe persoane au dat foc ambalejelor de carton depozitate în curtea magazinului.
Peste puţin timp, un alt incendiu a fost provocat la fosta casă a slugilor, un imobil părăsit şi dărăpănat, din parcul dendrologic. A fost aprinsă intenţionat plasa de plastic pusă de autorităţi pentru a masca ruinele clădirii. Focul a izbucnit brusc şi s-a stins cu câteva minute înainte de sosirea pompierilor.
În mai puţin de o jumătate de oră, un alt incendiu a fost provocat intenţionat la un alt imobil dezafectat din incinta parcului dendrologic. Pompierii au fost alertaţi de trecători. Aceştia au intervenit prompt, stingând flăcările izbucnite în interiorul clădirii.
Zona a fost înţesată de poliţişti şi jandarmi în încercarea de a identifica autorul/autorii incendiilor provocate intenţionat. Mai mult ca sigur că aceştia vor fi identificaţi şi traşi la răspundere cu ajutorul camerelor de supraveghere din acea zonă a Careiului.