Demarează programul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Berveni, Căpleni, Ciumești și Urziceni

Un program de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu va demara începând de mâine în localitățile Berveni, Căpleni, Ciumești și Urziceni, în urma unui proiect implementat de administrațiile locale ale celor patru comune în parteneriat cu Asociația Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare.




Îngrijitorii persoanelor vârstnice, angajate în cadrul proiectului, au semnat astăzi contractele de muncă la Berveni.
La eveniment a fost prezent președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, subprefectul Altfatter Tamas, deputatul Magyar Lorand, președintele GAL Sud-Vest, consilierul județean Balogh Sandor, managerul GAL Sud-Vest, Toga Gergo, managerul județului, Kovacs Mate, respectiv primarii și viceprimarii comunelor Berveni, Căpleni, Ciumești și Urziceni.
”Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, dar sperăm ca și după finalizare acesteia să putem asigura finanțare pentru continuarea asigurării de servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele în vârstă din aceste patru localități”, a declarat președintele Pataki Csaba.
Proiectul, în sumă totală de 1,147 milioane lei, este finanțat de Ministerul Muncii în proporție de 90%, diferența fiind asigurată de cele patru primării implicate.
Actualul centru de îngrijire a persoanelor vârstnice, cu sediul în Berveni, va oferi îngrijire pentru 40 de persoane și, în același timp, creaază 18 noi locuri de muncă în zonă. Asociația Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare derulează deja cu succes un program similar în satele Petrești, Tiream, Pișcolt și Căuaș. Consiliul Județean Satu Mare sprijină grupurile de acțiune locală cu o subvenție anuală de 150.000 de lei.