În cadrul Conferinţei de alegeri a Organizaţiei Judeţene a TSD Satu Mare, care s-a desfăşurat aseară la castelul din Carei, careianca Bianca Şorian a fost aleasă în funcţia de preşedinte, pe care a deţinut-o interimar în ultimii doi ani.
La conferinţa de alegeri au fost prezenţi 250 de delegaţi din cei 274 convocaţi.
Alături de Bianca Şorian, din prezidiu au mai făcut parte: preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, preşedintele executiv al PSD Satu Mare, Ioan Oneţ, secretarul general Aurelia Fedorca, primar al oraşului Negreşti Oaş, prefectul Radu Roca, directorul Cancelariei Prefectului, Radu Iancu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Satu Mare, Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău, viceprimarul municipiului Satu Mare, Cristina Tămăşan- Ilieş.
Din partea TSD România au fost prezenţi preşedintele Alexandru Mihai Ghigiu, secretarul general Adrian Marius Rîndunică şi lideri ai organizaţiilor judeţene ale TSD din nord-vestul ţării.
Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, le-a spus tinerilor social democraţi că ei reprezintă viitorul. “Trebuie să rămânem uniţi doar noi, pesediştii, nu avem treabă cu alţii care tot vor să se unească”, a adăugat Govor.
Preşedintele TSD România, Alexandru Mihai Ghigiu, a arătat că ţara noastră are nevoie de tineri care să facă politică şi administraţie, exprimându-şi convingerea că în sală se află cel puţin un viitor ministru.
Preşedintele executiv al PSD Satu Mare, Ioan Oneţ, a accentuat că Bianca Şorian a debutat în politică la Carei, ocupând în 2020 prima poziţie pe lista de candidaţi ai partidului la Consiliul Local Carei.
Bianca Şorian şi echipa care o va seconda au fost alese cu unanimitate de voturi. Bianca Şorian le-a mulţumit tuturor pentru susţinerea şi a accentuat faptul că priorităţile viitoare sunt o mai mare implicare a tinerilor social-democraţi în activitatea politică şi dezvoltarea continuă a TSD Satu Mare, despre care a arătat că este cea mai mare organizaţie politică de tineret din judeţul nostru.