Părinții copiiilor din clasa a V-a E din cadrul Liceului Teoretic, clasă în care un elev și o profesoară de limba română au fost agresați de doi elevi problemă în timpul orei, au înaintat o petiție către Primăria și Consiliul Local Carei, prin intermediul căreia solicită îndepărtarea din clasă sau exmatricularea celor doi elevi agresori.
Petiția a fost adusă la cunoștința consilierilor locali careieni în ședința ordinară de azi.
Prezentăm integral conținutul acesteia
1. Din motivul incidentului din clasă, când la data de 18.09.2023 s-a sesizat şi de către poliția locală un fapt de abuz față de profesorul de limba și literatura română şi a unui elev, cerem o intervenire şi investigare din partea Consiliului Local în cazul a doi copii problematici din clasă, care deja de 3 ani de zile au un comportament abuziv şi amenințător faţă de fosta educatoare, profesorii şi copii noştri din clasă. Aceşti elevi deranjeză permanent predarea orelor în clasă cu comportamentul lor indisciplinat, cu cuvinte vulgare şi amenințătoare faţă de cei prezenți la oră, chiar și periclitând integritatea fizică a copiilor și a profesorilor.
2. Cerem asigurarea siguranței fizico-psihice ai copiilor noştri pe parcursul orelor şi activităților şcolare având în vedere buna educare şi evaluare al elevilor, într-o atmosferă calmă şi paşnică.
3. Dorim să prevenim problemele mai profunde sau chiar evenimentele tragice care – din punctul nostru de vedere – pot apărea în viitor din cauza acestor minori. Din acest motiv cerem îndepărtarea din clasă sau exmatricularea elevilor din şcoală cu comportament problematic. Totodată declarăm că și noi ca părinți vom face toate necesarele şi demersurile legale pentru atingerea scopului nostru – adică educarea copiilor noştri înt-un mediu de siguranța mentală şi corporală.
Sperând în rezolvarea cererii noastre, cu stimă şi responsabilitate
Semnăturile: (vezi în tabel pe verso)
Data: 20/09/2023