Păţania unui careian: A vrut să vândă o mască de sudură pe OLX, dar a rămas mască când i-au dispărut 500 de euro din cont

Judecătoria Carei a decis joia trecută să închidă definitiv dosarul în care un careian a reclamat faptul că a fost înşelat de un escroc cu suma de 500 de euro, în timp ce încerca să vândă o mască de sudură pe OLX.




După ce a postat postat un anunţ pe OLX în care oferea spre vânzare o mască de sudură cu suma de 2.600 de lei, careianul a fost contactat de o persoană care s-a arătat interesată de achiziţia bunului oferit.
I-a trimis careianului pe Whatsapp un link prin care îi solicitau datele cardului bancar în vederea achitării contravalorii măştii de sudură puse în vânzare de către acesta, pe platforma OLX.
În aceeaşi zi, în loc să încaseze banii, careianul a constatat că din contul său fost efectuată o plată online, neautorizată, în valoare de 2518,78 lei, către platforma Revolut.
În naivitatea sa, careianul a transmis de fapt datele cârdului bancar, inclusiv soldul contului şi cele 3 cifre de pe spatele cârdului.
În urma investigaţiilor efectuate, a reieşit că bărbatul din Carei fusese contactat de pe o cartelă, iar banii au fost viraţi prin Revolut în contul unui ucrainean, care mai fusese implicat în astfel de escrocherii.
Întrucât investigaţia a ajuns într-un punct mort, la propunerea procurorilor, Judecătoria Carei a dispus închiderea dosarului. Careianul a rămas cu masca de sudură, dar şi cu paguba de 500 de euro.