Două personaje ajunse la lada de gunoi a istoriei locale, alba Bubulina şi negriciosul Hassan, care se consideră mari lideri de opinie, au ajuns din nou de râsul curcilor. Zi şi noapte, indiferent de oră, îi linşează pe toţi cei care încă le mai comentează.Terenul lor preferat pentru jigniri de doi bani îl constituie reţelele sociale, pe care le inundă cu tâmpeniilor şi instigările lor şovine şi de prost gust. Întrucât aproape nimeni nu le mai accesează pagina familială, îşi răspândesc prostiile în toate grupurile din care încă nu au fost daţi afară.
Personajele noastre trăiesc într-o lume a lor, în care şovinismul şi extremismul sunt în floare. Din păcate, se mai găsesc câţiva indivizi de teapa lor, care îi încurajează şi îi felicită. Însă se mai găsesc şi oameni cerebrali care îi contrazic cu argumente solide.
În astfel de cazuri, Bubulina şi Hassan se dezlănţuie ca o haită de şacali asupra lor. Încep atacurile la persoană şi jignirile în cascadă. Nu mai contează bunul simţ şi faptul că respectivii comentatori nu sunt persoane publice, ci doar oameni simpli, care au dreptul la protecţia datelor cu caracter personal. Dacă se încăpăţânează să răspundă civilizat şi cu argumente, comentariile lor sunt şterse imdiat, iar ei sunt blocaţi.
Cu asemenea indivizi precum Bubulina şi Hassan e păcat să-ţi pui mintea. Trebuie ignoraţi şi ei, şi tâmpeniile pe care le debitează. Trebuie lăsaţi să trăiască în lumea lor de urmaşi ai dacilor liberi, în lumea lor în care se erijează în martiri ai neamului, deşi nimeni nu îi consideră a fi aşa. Bubulina şi Hassan trebuie să stârnească doar râsul şi eventual compătimirea pentru lipsa de tratament medical adecvat.
Noi să fim fericiţi şi sănătoşi, să ne înţelegem şi să trăim armonios, indiferent de naţionalitate!