Un bărbat din Urziceni va plăti destul de scump pentru pasiune sa pentru focuri de artificii.
Zilele trecute, Judecătoria Carei l-a condamnat la o amendă penală de 1.400 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept după în autoturismul lui au fost găsite 14 cutii de artificii în timp ce intra în țară prin PTF Urziceni.
Cele 14 cutii de artificii au fost descoperite de polițiștii de frontieră pe bancheta din spate a autoturismului.
Bărbatul a declarat că a cumpărat într-o piață din Budapesta mai multe tipuri de petarde și artificii pe care intenționa să le folosească la sărbătorirea Revelionului în Urziceni.
Polițiștii de frontieră l-au lăsat fără artificii și i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la contrabandă, respectiv operațiuni cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept.
Judecătoria Carei l-a achitat sub aspectul infracțiunii de tentativă la contrabandă, însă i-a aplicat o amendă penală de 1.400 lei pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept.
Pasiunea bărbatului din Urziceni pentru focurile de artificii s-a dovedit a fi destul de scumpă, la exact 100 de lei pentru fiecare cutie pe care a încercat să o introducă în țară.