În anul școlar 2023-2024, la nivelul Liceului Simion Bărnuțiu din Carei vor funcționa patru noi clase de învățământ profesional.
Vor fi două clase de mecanici auto plus mecanici agricoli, una în limba română și una în limba maghiară, în colaborare cu service-urile auto și societățile agricole din zona Careiului.
De asemenea, va fi pornită o clasă de CNC în sistem dual, prin colaborarea cu firma Steiger SRL, combinată cu textile (colaborări cu diverse croitorii din oraș), în limba maghiară.
Prin reluarea colaborării cu firma Polipol, va fi reluată clasa de tapițeri în limba română. ”Sunt foarte mândru de acest lucru, după o pauză de doi ani”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, Emerci Gindele.
”Sunt foarte mulțumit de faptul că locuitorii din Carei și din zonă au înțeles care sunt oportunitățile acestei specializări și au fost doritori. Însă, în același timp, sunt dezamăgit pentru că, din cauza numărului redus de elevi, nu am putut porni specializările de tâmplărie și lăcătuși mecanici, cu toate că aceste meserii sunt foarte căutate și foarte bine plătite pe piața muncii”, a adăugat directorul Emeric Gindele.
La învățământul seral, pentru absolvenții de anul trecut ai învățământului profesional, au fost pornite două clase de seral (a IX-a), cu specializare în domeniul mecanic. De asemenea, va fi pornită și o clasă postliceală cu profil economic.
”Luni începem școala. Pe această cale, doresc să mulțumesc Primăriei Carei pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a parcării și de pavare a trotuarului din zona liceului nostru”, mai transmite directorul Gindele.