Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Carei a dat mai multe spargeri și furturi ajutat de un minor, în vârstă de 16 ani. Ambii au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiuni de furt calificat.
Cei doi inculpați au fost implicați într-o serie de spargeri și furturi în perioada ianuarie – martie 2023. Primul incident a avut loc în luna ianuarie 2023, când bărbatul a forțat un geam termopan al unui imobil nelocuit, cauzând un prejudiciu 1.000 de lei.
Ulterior, în luna februarie, minorul, în vârstă de 16 ani, a pătruns de două ori în locuința unei persoane, de unde a sustras sume de bani în valoare de 1.850 și 2.700 de lei.
La data de 09.02.2023, bărbatul a pătruns pe ușa închisă dar neasigurata in interiorul unei locuințe de unde a sustras un telefon mobil.
Într-un alt caz, bărbatul a distrus un geam pentru a intra într-un imobil, dar a fost observat de un martor și a reușit să scape, cauzând un prejudiciu de 100 de lei.
În luna martie, cei doi au făcut ravagii într-un restaurant, profitând de neatenția angajaților, au furat de pe un raft un număr de 5 sticle cu băuturi alcoolice de diferite sortimente, cauzând un prejudiciu total în valoare de 730 lei. Autoritățile au reușit să recupereze bunurile sustrase și le-au restituit persoanelor vătămate.
Cei doi suspecți au fost reținuți și sunt acum în custodia poliției, urmând să își execute pedeapsa când va deveni definitivă.
Bărbatul a fost condamnat, în această săptămână, la 4 ani și 3 luni de închisoare, iar adolescentul la măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni, pentru săvârșirea infracțiuni de furt calificat.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă.