Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări Cod galben pentru județul Satu Mare. Astfel, după caniculă ne putem aștepta la ploi torențiale, furtuni și vijelii.
COD GALBEN de caniculă
Interval de valabilitate: 29 august;
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat.
Marți (29 august) valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.
COD GALBEN de furtuni și vijelii
Interval de valabilitate: 29 august, ora 16.00 – 29 august, ora 21.00;
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.
În intervalul menționat, în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.