Judecătoria Carei a emis un ordin de protecție la solicitarea unei femei dintr-o comună din zonă care și-a acuzat băiatul că o agresează atât pe ea cât și pe fiul ei mai mic, persoană încadrată în grad de handicap. Bărbatul a fost evacuat din locuința mamei sale și nu are voie să se apropie de mama sa și de fratele său mai mic timp de trei luni.
Judecătoria Carei a apreciat că ”o durată de trei luni pentru aceste măsuri este una suficientă pentru ca intimatul să înțeleagă consecințele modului său de a acționa față de victimă și de a-și revizui comportamentul”.
Bărbatul agresiv s-a mutat în imobilul mamei sale în urma divorțului său, ce a survenit acum trei ani.
Consumând frecvent băuturi alcoolice, acesta și-a amenințat de mai multe ori mama și fratele mai mic că îi dă afară din casă, că îi omoară. Ba chiar obișnuia să o împingă pe mama sa, respectiv să-i tragă palme peste ceafă fratelui cu handicap.
Femeia nu a mai suportat și s-a adresat oamenilor legii. Săptămâna trecută, Judecătoria Carei a emis un ordin de protecție prin care bărbatul agresiv a fost evacuat din locuința mamei sale și să păstreze o distanță de 50 de metri față de aceasta. Magistrații speră ca, în cele trei luni, bărbatul să conștientizeze gravitatea faptelor sale și să își revizuiască comportamentul. Rămâne de văzut dacă așa se va și întâmpla.