Spitalul Județean de Urgență și-a îmbogățit serviciile chirurgicale cu o nouă supraspecializare: Chirurgia oncologică, o ramură de supraspecializare a chirurgiei generale în care medicul chirurg dobândește abilități și expertiză în abordarea pacienților oncologici (pacienți diagnosticați cu boală canceroasă).
Conform datelor statistice, 1 din 5 oameni riscă să dezvolte o formă de cancer.
La Spitalul Județean de Urgență Satu Mare beneficiezi de servicii de prevenție și screening, pe care iți recomandăm să le faci anual, iar în cazul unui diagnostic dificil, ai la dispoziție tehnologii minim-invazive și o abordare multidisciplinară.
În cazul diagnosticului unei afecțiuni neoplazice care necesită intervenție chirurgicală, Dr. Cioltean Cristian, medic specialist chirurgie generală cu competență în chirurgia oncologică vă stă la dispoziție pentru toate informațiile necesare, pacientul fiind manageriat de o echipă pluridisciplinară antrenată în decizia terapeutică oncologică.
*Tumori mamare – mastectomie radicală, chirurgie conservatoare (sector mamar), limfadenectomii axilare, tehnica ganglionului santinelă
• Patologie tiroidiană și paratiroidiană – tiroidectomie totală, lobectomie, limfadenectomie cervicală în cazul neoplasmelor tiroidiene, paratiroidectomie
• Tumori colo-rectale – intervenții chirurgicale radicale, abord clasic și laparoscopic
• Tumori gastrice – gastrectomii radicale totale și subtotale
• Tumori hepato-bilio-pancreatice – rezecții hepatice, pancreatice
• Tumori de sferă genitală – tumori ovariene, col uterin, corp uterin (histerectomii radicale cu limfadenectomie pelvină sau para-aortică, rezecții multi-organ în cadrul neoplasmelor ovariene)
• Sarcoame, melanoame