Cel mai amplu eveniment sportiv al Județului Satu Mare este organizat la Carei: Zilele Sportului Careian- Ediția I

Inițiatorul evenimentului este președintele BC Primo Carei, prof. Florentina Timoc, în colaborare cu Primăria Municipiului Carei, directorul Direcției de Cultura- Bogdan Georgescu și directorul Clubului Sportiv Municipal Victoria Carei – Tabi Zsolt.




”Dragi careieni, pentru că mai sunt doar câteva zile până la debutul primei ediții a ”Zilelor sportului careian”, doresc să vă împărtășesc câteva detalii”, se arată în materialul transmis de prof. Florentina Timoc, pe care îl reproducem integral.
Activitățile se vor desfasura in mare parte in Parcul Dendrologic, pe terenul de handbal, in fata Manejului pe gazon, la intrarea principala de la Manej si in ultima zi de stabilire a recordurilor la alergare, plank si flotari, ne vom intalni la scena din parc. Alte locatii mai sunt: Strada 1 Decembrie 1918, intrarea in parc vis a vis de Unicarmul mic si Amfiteatrul. In caz de vreme nefavorabila vom reveni in cel mai scurt cu noile locatii, pentru o buna desfasurare a tuturor evenimentelor.
Va asteptam in numar cat mare sa participati, sa incurajati concurentii si sa ii aplaudati pe cei mai curajosi. Pot participa atat copii cat si adulti, dar sa nu ii uitam nici pe bunicii nostri, care cu siguranta vor lua parte la aceste manifestari sportive.
De asemenea, vineri, 04 august, in intervalul orar 09.00-12.00, va circula pe strazile orasului nostru o masina care va promova acest eveniment si veti avea ocazia sa aflati zilele in care fiecare asociatie/club isi desfasoara activitatea. Multumesc pe aceasta cale dl. Pereni Iosif, care ne-a pus la dispozitie logistica atat pentru promovare cat si pentru monitorizarea in timp real a recordurilor ce urmeaza sa fie stabilite vineri, 11 august, incepand cu ora 10.00 pana la oa 13.00.
Ca detalii, pentru ca aceste probe sunt inedite, va spun ca nu exista o distanta obligatorie de parcurs, un numar de flotari de efectuat sau secunde si minute de stat in pozitia plank.
Fiecare participant poate alege una, doua sau toate probele, alearga cat poate, ori de cate ori doreste in intervalul de 3 ore,poate sa faca flotari cate doreste in cate serii poate, si poate alege sa stea in pozitia plank ori de cate ori vrea.
Alergarea se va face pe un traseu prestabilit (pentru cunoscator tura mica de la damburi), acest traseu va fi marcat si masurat, pentru a usura monitorizarea individuala,iar flotarile si plank-ul se vor face pe scena.
Tot ce trebuie sa faceti, este ca dupa fiecare executie sa treaceti pe la monitori si sa anuntati ce anume ati facut, pentru a monitoriza in timp real toate aceste trei probe.
Ca element de noutate,ce nu apare in prograul stabilit initial, este faptul ca miercuri, 09 august, intre orele 18.00-21.00, pe terenul de handbal din parc, Baschet Club Primo Carei va invita cu echipe de 3 jucatori+o rezerva (optional) sa va inscrieti la concursul de street-ball.
Pentru o buna organizare a acestei intreceri, asteptam inscrieri la 0760179701 Florentina Timoc, pe whatsapp. Echipele pot fi mixte, nu este stabilita o limita de varsta si trebuie sa aiba si un nume.
Le doresc succes atat colegilor mei cat si participantilor la acest eveniment sportiv.
Multumesc pe aceasta cale d-lui primar Kovacs Eugen, Primariei Municipilui Carei pentru tot sprijinul acordat, colaboratorilor Bogdan Georgescu și Tabi Zsolt și, nu în ultimul rând, d-lui Szasz Lorand pentru promovare.