Primăria Căuaș este nevoită să apeleze la proprietarii de tractoare și remorci din comună pentru a demolafostul internat (telecentru) din Ghenci, în locul căruia va fi înființat un centru de zi pentru vârstnici, printr-un proiect în valoare de 7,241 milioane lei.
În cadrul proiectului ,,ÎNFIINȚARE CENTRU DE ZI DE ASISTENȚĂ ȘI RECUPERARE PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE CU ECHIPĂ MOBILĂ ÎN LOCALITATEA GHENCI, COMUNA CĂUAȘ, JUDEȚUL SATU MARE” (în valoare de 7,241,493.19 lei), va fi demolată clădirea fostului internat (telecentru) din localitatea Ghenci.
”Acest proiect este special conceput și organizat cu scopul de a veni în sprijinul dumneavoastră și este cadrul perfect de relaxare, un spațiu pentru socializare și redescoperire sau chiar cultivarea hobby-urilor. Centrul de zi pentru vârstnici oferă posibilitate oamenilor de vârsta a treia, care în mare parte sunt singuri, să se bucure de întâlnirea unor persoane noi, de discuțiile cu acestea și de petrecerea timpului liber într-un mod activ și interesant. Mai mult chiar, este o șansă de a găsi noi prieteni”, transmite primarul Marius Roka.
Persoanele vârstnice din comună vor avea posibilitatea să îşi petreacă timpul în mod plăcut şi util, fiindu-le pusă la dispoziție o gamă vastă de servicii si activități, cum ar fi:
– asistență și îngrijire medicală de către medici specialiști (reabilitare fizică și psihică, fizioterapie, îngrijire personală)
– diverse jocuri de masă – table, şah, domino, remy;
– activități artistice – prezentarea unor mici scenete teatrale;
– activități recreative;
– masă caldă.
”Dorința noastră este să oferim un cămin tuturor persoanelor de vârsta a treia care își doresc mult mai mult decât un spațiu de locuit, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate şi creşterea calităţii vieţii”, informează Primăria Căuaș.
”Având în vedere că, costurile demolării nu pot fi cuprinse ca si cheltuieli eligibile, va trebui să ne descurcăm pe cont propriu. Din acest motiv, rugăm toți deținătorii de utilaje agricole (tractoare și remorci) în limita posibilităților, să ne ajute cu transportul materialelor rezultate în urma demolării, pe drumurile agricole. Vă mulțumim anticipat”, se arată în mesajul semnat de primarul Marius Roka și viceprimarul Nagy Barna.