Consiliul Județean împreună cu Primăria Municipiului Satu Mare, dezvoltă Secția de Urologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Mulțumită unei hotărâri a Consiliului Local, secția va fi dotată cu aparatură medicală în valoare de 462.725 de lei.
Ieri, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, au predat pachetul de intervenție endourologică invazivă, ale cărui componente principale sunt: un telescopic optic cistoscop, instrumentele și dispozitivele necesare pentru intervenție, un telescopic optic rezectoscop și instrumentele și dispozitivele necesare pentru intervenție, un ureteroscop și instrumentele și dispozitivele necesare pentru intervenție.
Pataki Csaba a declarat că obiectivul principal atât al județului, cât și al municipiului este îmbunătățirea sistemului sanitar, motiv pentru care Primăria a achiziționat deja în mai multe rânduri echipamente medicale pentru Spitalul Județean.
“ Sănătatea sătmărenilor este prioritatea noastră, așadar facem tot posibilul pentru servicii medicale mai moderne și mai prietenoase pentru pacienți. Noile echipamente vor extinde gama de servicii medicale oferite de Secția de Urologie, care este deja la standarde înalte”, a adăugat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.