Interviu cu nutriționista Anda Ardelean
Reporter: – Care sunt motivele pentru care oamenii apelează la sfaturile dumneavoastră?
Anda Ardelean: – În primul rând, pentru sănătate, pentru un stil de viață sănătos, pentru frumusețe, pentru o stare de bine. Din păcate, tot mai mulți careieni pierd lupta cu kilogramele, unii devenind chiar obezi.
Reporter: – Vă confruntați și cu cazuri de obezitate la copii?
Anda Ardelean: – În mod regretabil, a o vârstă destul de fragedă, numeroși copii ajung la nutriționist din cauza obezității provocate de alimentația nesănătoasă. Mă refer la vârsta de 7-8 ani. Din experiența de până acum, totuși unui copil îi este, în general, mai ușor să își schimbe stilul de viață.
Reporter: – Cum îi puteți ajuta?
Anda Ardelean: – Îi pot ajuta cu un plan alimentar personalizat, suplimente alimentare naturale și monitorizare săptămânală. O consultație durează circa 30 de minute, iar perioada de monitorizare depinde de dorința pacientului, în funcție de cât vrea să slăbească, cât este de motivat, cât de bune îi sunt arderile. De-a lungul ultimilor doi ani în Carei am ajutat sute de oameni.
Reporter: – Ce presupune un stil de viață sănătos?
Anda Ardelean: – Un asemenea stil de viață presupune alimente sănătoase în primul rând, cinci mese pe zi, consum de lichide și mișcare.
Reporter: – Câtă determinare trebuie pentru a putea urma indicațiile dumneavoastră în privința dietei?
Anda Ardelean: – În cazul fiecărui pacient, depinde de necesitate, de voință și de ambiția fiecăruia de urma un stil de viață sănătos.
Reporter: – Ne puteți preciza un caz cu rezultate mai spectaculoase?
Anda Ardelean: – Avem pacient care a reușit să slăbească 30 de kilograme în șase luni. Drumul nu a fost ușor, dar cu ambiție și perseverență a reușit. Încă nu a terminat programul și dorește să mai renunțe la vreo 15 kilograme. A pornit de la 127,9 kg, iar acum este la 97,6 kg.


Reporter: – Unde vă pot careienii interesați de sfaturile dumneavoastră?
Anda Ardelean: – Pentru consultații mă pot găsi la cabinetul Natur House, situat în Carei, pe strada 1 Decembrie 1918 nr.14. Programul este de luni până vineri, între orele 9.00-17.00. Informații suplimentare pot obține la numărul de telefon 0771.456.834. La cabinetul Natur House, cei interesați pot găsi și o gamă largă de suplimente naturale antistres, antiîmbătrânire și produse anticelulitice.


A consemnat Szasz Lorand