Nașul TV, postul jurnalistului Radu Moraru, a fost amendat ieri de CNA cu 30.000 de lei, în urma unui discurs delirant al senatoarei Diana Șoșoacă.
Respectiva a afirmat în emisiunea moderată de Gabriela Calițescu în data de 12 aprilie că orașul Carei a fost predat Ungariei de către autoritățile din România
Anunțul CNA privind justificarea amenzii de către 30.000 de lei primită de postul Nașul TV:
„Amendă de 30.000 de lei postului Nașul TV pentru nerespectarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și pentru încălcarea dispozițiilor art. 64 alin. (1) lit. a), b) și ale art. 66 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual în cadrul emisiunii de dezbatere «Să vorbim despre tine» difuzată în data de 12.04.2023. Invitata emisiunii a fost doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, iar printre afirmațiile din emisiune s-au regăsit: «(…) la Carei în acest moment situația este gravă. Carei-ul este plin de soldați, de jandarmi, de polițiști aduși din toate părțile țării pentru a ataca români. Atenție! Pentru a ține românii departe de evenimentul care este organizat de instituțiile statului român, care s-au predat în fața instituțiilor Ungariei, astfel că la acest moment Carei-ul este de fapt predat Guvernului Ungariei, un fapt de o trădare care nu s-a mai întâlnit în România” (titlul afișat pe ecran: «Președinta Ungariei, vizită privată în Săptămâna Mare»); «Este posibil ca până în noaptea de Paște să mai avem niște atacuri ca nație și ca țară. (…) Astăzi, sute de tancuri au traversat Moldova pe la Iași și s-au dus pe la vama Albița. (…) Tancurile se îndreaptă spre Transnistria și Găgăuzia»”.
Declarația Dianei Șoșoacă a fost făcută în contextul participării președintelui Ungariei, Novak Katalin, la dezvelirea statuii omului politic și poetului Kolcsey Ferenc, care a avut în 12 aprilie la Carei. Naționaliștii și extremiștii invitați la Carei de autointitulata junalistă Daniela Ciuta au pus în scenă un adevărat bâlci.
Preşedintele Ungariei a fost întâmpinată cu huiduieli de cei câţiva zeci de naţionalişti, extremişti şi conspiraţionişti aduşi la Carei de Daniela Ciuta. Huiduielile au continuat şi în timpul discursurilor rostite de pimarul Kovacs şi viceprim-ministrul României, Hunor Kelemen, crescând în intensitate în timp ce a vorbit preşedintele Ungariei, Novák Katalin.
Spectacolul de post gust a continuat şi în timpul dezvelirii statuii lui Kölcsey Ferenc de către preşedintele Novák şi primarul Kovacs. Huduielile şi scandările nu s-au oprit nici măcar atunci când a fost sfinţită statuia, iar cei doi episcopi au rostit rugăciunea. Unul dintre ciracii Danielei Ciuta chiar a scuipat în direcția președintelui Ungariei, în timp ce aceasta s-a îndreptat spre mulțime.