La data de 20 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, în colaborare cu Biroul de Ordine Publică și Compartimentul Proximitate, au fost informați de către o femeie în vârstă de 32 de ani, din Satu Mare, despre un incident de amenințare pe care l-a primit prin e-mail.
Autorul amenințării este un bărbat în vârstă de 34 de ani, tot din Satu Mare, care este subiectul unui Ordin de protecție emis de Judecătoria Satu Mare în favoarea femeii.
Conform conținutului Ordinului de protecție, bărbatului îi este interzis să se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri de femeie, de locuința sau locul de muncă al acesteia, și să evite orice formă de contact, inclusiv telefonic, corespondență sau altfel, cu apelanta.
În urma sesizării, polițiștii au demarat verificări în cadrul cercetării infracțiunii de încălcare a prevederilor Ordinului de protecție. În astfel de cazuri, încălcarea unui ordin de protecție constituie o infracțiune gravă, deoarece scopul acestuia este de a proteja persoana care se simte amenințată sau abuzată.