Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a aunțat că se revine asupra deciziei Colegiului Medicilor de a limita drepturile de liberă practică pentru medicii stomatologi.
”Rațiunea a învins! Mă bucur că prin interpelarea adresată ministrul Sănătății am contribuit și eu la anularea deciziei Colegiului Medicilor Stomatologi”, a declarat deputatul Magyar Loránd.
La sfârșitul lunii iunie, deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Loránd, a adresat o întrebare ministrului Sănătății prin care a solicitat anularea a două ordine a Colegiului Medicilor Stomatologi din România, Colegiului Medicilor Stomatologi din România prin era afectată grav viața românilor: dentiștii nu mai aveau voie să facă lucrări complicate decât dacă au specializări suplimentare. Cele două ordine ar fi dus la închiderea a mii de cabinete mici, iar cei mai afectați ar fi oamenii din mediul rural sau din orașele mici.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat apoi că cele două documente au fost anulate şi că se va reveni la situaţia anterioară.