Judecătoria Carei i-a condamnat la amenzi penale de câte 3.600 de lei pe trei careieni care s-au bătut cu bâte și răngi în fața unei săli de jocuri din oraș. În cazul unui al patrulea combatant, dosarul a fost disjuns din cauza stării sale de sănătate.
Toți cei patru inculpați au antecedente penale.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, într-o noapte în iulie 2021, doi frați s-a înarmat cu bâte și s-au deplasat la o sală de jocuri. Aici au început să se certe cu un alt careian pe motiv că la clubul de noapte al concubinei sale a fost angajată o prietenă a unuia dintre frați.
La un moment dat cei doi fraţi au început să îl lovească pe careianul abordat, acesta căzând la pământ. În apărarea lui a interveni un nepot, care l-a ajutat să se ridice şi să se retragă. După ce a făcut câţiva paşi în spate, careianul bătut a luat o bară de metal şi s-a repezit asupra unuia dintre frați pe care l-a lovit la nivelul gâtului.
În ajutorul lui a intervenit şi nepotul său care avea în mână o bară de fier, acesta lovindu-i la rândul său pe cei doi fraţi. După ce s-au despărţit, cele două tabere s-au mai ameninţat reciproc câteva minute, după care fraţii s-au suit în maşina cu care au venit şi au plecat.
Angajata sălii de jocuri a sesizat Poliția. De asemenea, polițiștii au fost sunați de către medicii de la Spitalul Municipal Carei, unde ajunseseră trei dintre participanții la încăierare. Unul prezenta multiple leziuni la nivelul gâtului, piciorului şi abdomenului, iar ceilalți doi combatanți au acuzat dureri la nivelul mâinii şi capului.
În urma percheziționării autoturismelor, polițiștii au găsit două bâte de lemn și o rangă de fier cu urme de sânge, dar și câteva haine cu pete de sânge.
Judecătoria Carei nu i-a putut condamna pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe întrucât combatanții nu s-au reclamat reciproc. În schimb, i-a condamnat la amenzi penale de câte 3.600 de lei (120 de zile-amendă x 30 lei) pentru săvârșirea infracțiunii tulburarea ordinii și liniștii publice pe fiecare dintre cei trei combatanți.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.