Duminică, 09 iulie a.c., în jurul orei 23.30, în PTF Urziceni s-a prezentat pentru a intra în România un cetățean polonez în vârstă de 45 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Polonia.
La controlul de frontieră i-a fost solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care s-a constatat că acest document, cu însemnele autorităților din Ucraina, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.
Tot duminică, 09 iulie a.c, în jurul orei 10.00, în PTF Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din România un cetățen ucrainean în vârstă de 18 ani. Tânărul conducea un autoturism Ford Fiesta, înmatriculat în Ungaria, iar la controlul de frontieră a prezentat documentul de călătorie și un permis de conducere având însemnele autorităților ucrainene. Însă nici acest permis nu era unul autentic.
În aceste două cazuri au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.