Pentru a face față scumpirilor și inflației din Ungaria, locuitorii din zona orașului Mateszalka (Ungaria) sunt îndemnați să își facă cumpărăturile în Carei. A fost creat și un centru comunitar pe Facebook care anunță prețurile și promoțiile din magazinele careiene.
Centru comunitar este administrat de persoane din Mateszalka.
”Ne confruntăm zi de zi cu cât sunt de mari prețurile în magazinele noastre. Este mare inflația, traiul este tot mai greu de la o zi la alta. La 34 de kilometri de noi, în Carei, se pot cumpăra alimente, produse industriale și servicii mult mai ieftin decât în țara noastră. Noi îți prezentăm aceste posibilități pentru ca tu să poți face economii”, se arată în descrierea centrului comunitar.
”În cazul în care îți faci cumpărăturile în Carei și vezi ceva super promoție, fotografiază, fă video și trimite-ni-l și nouă ca să putem ajuta și mai mulți oameni”, îndeamnă administratorii respectivului centru comunitar.
Postările fac referire nu doar la ofertele și promoțiile la produse alimentare anunțate de magazinele din Carei, ci și la haine, detergenți și chiar combustibili.
”Dacă tot mergeți afară la cumpărături, nu uitați să și alimentați. Pe Revolut, leul este 74,75 forinți”, se arată într-o postare de acum patru zile. Transformate în forinți, prețurile sunt următoarele: bezina de 95 – 503 forinți/litru, motorina Diesel – 500 forinți/litru.
Centrul comunitar ”Cumpărături în Carei” a fost înființat în urmă cu o săptămână, iar până acuma strâns peste 1.500 de urmăritori.
Ungaria este țara cu cea mai ridicată rată a inflației din toată Uniunea Europeană, raportată la 21,5% în luna mai.