Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 9-15 iunie, 92 acțiuni de control.
Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.
În urma acestor controale a fost aplicată a sancțiune contravențională de 10.000 lei – un restaurant, din localitatea Carei – pentru nerespectarea condițiilor generale de igienă privind întreținerea spațiilor de procesare și depozitare a produselor alimentare, a utilajelor și echipamentelor de lucru.
D.S.V.S.A. Satu -Mare va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor zonelor de agrement, ștrandurilor și pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor episoade nedorite.
N.R. DSVSA Satu Mare nu a făcut public numele restaurantului sancționat