Consiliul Județean anunță începerea lucrărilor de extindere și amenajare a Aeroportului Satu Mare, în cadrul unei proiect în valoare de 311,84 milioane lei.

”Am demarat lucrările de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Satu Mare. Constructorul a organizat șantierul și a început primele lucrări. Se lucrează la decopertarea stratului de vegetație și la relocarea fibrelor optice și conductelor de utilități”, informează Consiliul Județean Satu Mare.




”A fost, de asemenea, amenajată o zonă în care vor fi amplasate containerele pentru relocarea provizorie a terminalului de plecări, respectiv sosiri, până la modernizarea spațiului actual care deservește acest serviciu”, se mai arată în comunicatul de presă.
Contractul pentru realizarea investiției “Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare”, are valoarea de 311.849.839 lei. În cadrul proiectului de dezvoltare al Aeroportului Internațional Satu Mare se va construi un terminal nou, se vor extinde terminalul existent și platforma de îmbarcare, iar pista va fi reabilitată. Proiectul include și achiziția de echipamente aeroportuare moderne.