Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Carei a organizat, joi 25 mai 2023, de la ora 12.15, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din municipiul Carei, un moment omagial dedicat Zilei Eroilor.

În cadrul manifestării a fost intonat Imnul National al României, a fost rostit un discurs oficial de către Bogdan Georgescu, directorul instituției organizatoare, și a fost oficiat un Parastas de preoți de la Protopopiatului Ortodox Român Carei.
Au fost depuse coroane și flori de către: Primăria municipiului Carei, Subunitățile MAI, Rezervistul Militar Carei, PSD, PNL, AUR, Asociația Unirea 2009 Carei, Societatea Cultural-patriotică Avram Iancu.
În încheiere au fost interpretate două cântece patriotice de către Melisa Stan și Andrea Abrudean pregătite de prof. Adrian Pașca.
După evenimentul de la Monumentul Ostașului Român a avut loc un moment comemorativ la bustul eroului național Avram Iancu, unde a fost rostită o rugăciune de pomenire, fiind depuse coroane de către Societatea Cultural-patriotică Avram Iancu, PSD, Rezervistul Militar Carei, PSD, Asociația Unirea 2009 și Direcția de Cultură Carei.
La mormintele eroilor din Cimitirul Mestereszi au fost depuse coroane comune pe parcursul zilei de către reprezentanții asociațiilor românești: Asociația Unirea 2009 Carei, Rezervistul Militar Carei, Societatea Cultural-patriotică Avram Iancu și ai Direcției de Cultură.