Bătărcian Bogdan, elev în clasa a XI-a A la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei, a reușit să se claseze pe locul al 16-lea la faza națională a Concursului Național pe Meserii, calificarea mecanic auto, care s-a desfășurat în perioada 10-12 mai, la București.

Bogdan Bătărcian a reușit să se claseze pe locul al 14-lea pe țară la concursul internațional Young Mechanic 2023, un concurs organizat de compania Intercars în vederea decoperirii celor mai buni elevi care studiază mecanica auto. La acest concurs au participat 140 de elevi din România.
Elevul Bogdan Bătărcian, elev în clasa a XI-a A, este pregătit de ing. Feier Aurelia și maistrul Terheș Cătălin. Și-a efectuat practica școlară la firma Ingamce SRL Carei.
”Mi-a plăcut de mic copil mecanica și am ales Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu pentru că avea profilul de mecanic auto care se bazează mai mult pe practică. A fost singura școală din zonă la care am putut aplica pentru acest profil”, a declarat Bogdan Bătărcian, care locuiește în Pișcolt.
”Mă gândesc să continuu cu seralul, să-mi iau Bacalaureatul și urmează să fac și o școală de maiștri. Pentru mine acestea vor fi realizările și dovada competențelor mele. Estimez că în decurs de maxim zece ani voi avea propriul meu service auto în Pișcolt sau într-o zonă de sat unde nu sunt ateliere”, a adăugat Bătărcian.
”Elevii din Carei și din zona Careiului trebuie să înțeleagă că, stăpânind o meserie, se pot realiza și acasă. Poți să te realizezi aici din punct de vedere profesional și material. Ca și director și ca și pedagog, sunt mândru de acest elev al nostru, de realizările sale și de modul în care și-a planificat viitorul”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei, Gindele Emeric.
”Și eu îl felicit. M-am întrebat tot timpul de unde atâta motivație. Consider că din cei șapte ani de acasă, din familie. Acest copil este atât de concentrat pe viitorul său și pentru a deveni efectiv cineva încât m-a uimit. Din păcate, la foarte mulți copii această dorință nu prea am văzut-o. L-am ajutat și voi continua să-l ajut pentru a-și atinge țelul”, a declarat ing. Feier Aurelia.