La data de 13 mai, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de supraveghere a traficului rutier în municipiul Carei, au efectuat semnale de oprire unui autoturism, la volanul căruia s-ar fi aflat un bărbat de 23 de ani, din Satu Mare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Satu Mare, unde i-au fost prelevate mostre biologice. Potrivit buletinului de analiză toxicologică, proba de sânge ar fi indicat un rezultat negativ, iar proba de urină ar fi indicat un rezultat pozitiv pentru substanța denumită mefedronă.
Persoana în cauză este cadru activ al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, iar în momentul opririi în trafic, acesta nu se afla în timpul serviciului. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
“Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare nu tolerează încălcarea de către polițiști a codului de etică și deontologie profesională sau a legislației aflate în vigoare, față de polițist fiind declanșată cercetarea disciplinară”, arată IPJ Satu Mare.
Respectivul poliţist din Carei a fost vizat şi de o acţiune organizată de DIICOT pe linia traficului de droguri în octombrie anul trecut, când au fost efectuate percheziţii la mai mulţi traficanţi din zona Careiului, dar şi la respectivul poliţist de la mascaţi şi la un coleg de-al său de la Biroul Rutier Carei.