Asociația Viniviticultorilor Sătmăreni din Podgorile Tradiționale Sătmărene, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, îi așteaptă pe cei mai buni viticultori cu cele mai bune vinuri produse în județul Satu Mare la un concurs județean de vinuri.

Concursul va avea loc în 19 mai, iar mostrele pentru concurs vor fi primite în ziua precedentă, pe 18 mai, între orele 12 și 17, la sediul Serviciului de Ajutor Maltez.
Vinificatorii din toate regiunile viticole ale județului Satu Mare sunt invitați să își prezinte vinurile la concurs, cu condiția ca mostrele să îndeplinească următoarele criterii:
– la concurs pot participa doar vinuri de calitate produse din struguri de vin de calitate, nu din soiuri de producție directă. Prin urmare, pentru a asigura buna desfășurare a concursului, organizatorii îi roagă pe producători să nu înscrie vinuri defecte. Sunt binevenite vinurile și producătorii care au obținut medalii de aur și argint la concursurile locale de vinuri.
– mostrele trebuie să fie îmbuteliate în sticle (2×0,75l) cu 2 sticle per mostră. Eticheta trebuie să includă obligatoriu locul de origine al strugurilor, anul și soiul de vin, precum și, în cazul cupajelor menționați soiurile componente.
O noutate pentru acest an este că organizatorii oferă ocazia vinificatorilor din județul Satu Mare care produc vin din struguri achiziționați, adică nu din propria lor podgorie, să participe la concurs într-o categorie separată.
Taxa de participare este de 25 RON/probă.