Primăria Carei lucrează la elaborarea a două studii de fezabilitate pentru noi investiții în infrastructura de sănătate a orașului, informează administrația locală careiană.

Un studiu de fezabilitate vizează reabilitarea și extinderea Spitalului Municipal Carei, inclusiv realizarea de dotări, prin intermediul unui proiect din fonduri europene în valoare de 20 milioane euro.
Al doilea studiu de fezabilitate vizează realizarea unei baze de tratament balneofizioterapeutic pe strada Tireamului, vizavi de cartierul ANL, care se va întinde pe o suprafață de două hectare. Această bază, care va funcționa ca și o unitate sanitară pentru recuperare/reabilitare, urmează să fie realizată din fonduri europene și guvernamentale.
Proiectele întocmite pe baza celor două studii vor fi depuse spre finanțare în cursul lunii iunie.
”Primăria Carei a investit și va investi în continuarea în modernizarea și dotarea infrastrcturii de sănătate. La Spitalul Municipal Carei, personalul medical dispune de condiții excelente pentru desfășurarea activității, iar salarizarea este motivantă. Primăria Carei asigură toate condițiile necesare pentru ca pacientul să fie tratat cu respect, demnitate și compasiune, în deplin acord cu jurământul lui Hippocrate. Fără respectarea acestor valori, toate aceste investiții în modernizarea și dotarea Spitalului Municipal își pierd sensul”, a declarat primarul Eugen Kovacs.