În data de 3 mai 2023 va debuta cea de-a treia ediție a acțiunii Clubului Rotary Satu Mare “Caravana Medicală”.

În data de 3 mai, de la ora 15:00, Caravana Medicală se va afla în Căuaș, în curtea primăriei.
În data de 5 mai, de la ora 15:00, caravana a poposi în Ghenci, în fața căminului cultural.
În cadrul acestei acțiuni, o unitate medicală mobila se va deplasa în mai multe localități ale județului Satu Mare pentru investigații si determinări medicale la nivelul populației din aceste localități.
Cei consultați sunt persoane în vârstă sau cu dificultăți de deplasare(mobilitate sau financiara) la cabinete medicale de specialitate. Medicii care asigură asistenta medicală sunt medici voluntari, specialiști în diverse ramuri medicale. Aceștia vor fi însoțiți de membrii clubului Rotary Satu Mare care vor asigura partea organizatorică și logistica.
Dintre analizele efectuate menționăm măsurarea tensiunii, glicemiei, ecografii, investigatii ginecologice, gastroenterologice, cardiace.
Acțiunea se va desfășura în perioada 3 – 28 mai 2023 iar numărul estimat de consultații va depăși 200.
Acest proiect este posibil si datorită prietenilor de la Club Rotary “Floare de colt” Abrud-Cimpeni prin împrumutarea cabinetului mobil și cărora le mulțumim și pe această cale. In prima saptamana din mai, 3 si 5 mai, Caravana Medicala va fi in localitatea Cauas. Imaginile atasate sunt de la campaniile anterioare.