Liderul grupului UDMR din Senat, Turos Lorand, vrea să solicite Ministerului Culturii să verifice dacă toate celelalte monumente din județ au toate avizele necesare, informează Adevărul.

„Nu îmi aduc aminte să se fi întâmplat vreodată așa ceva. Nu știu dacă e rea voință. Vedem că, din păcate, acest eveniment a căpătat un iz politic”, crede senatorul UDMR, citat de Adevărul.
Turos Lorand a mai subliniat că monumentul poetului și politicianului Kolcsey Ferenc din Carei nu mai avea anvergura necesară fără soclu.
Statuia poetului și politicianului Kolcsey Ferenc a fost inaugurată în 12 aprilie, în prezența președintelui Ungariei, Novak Katalin.
Primăria Carei a fost amendată cu 10.000 de lei de reprezentanții Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare pentru nerespectarea documentației avizate de către Comisia Națională de For Public.
Reprezentanții Direcţiei pentru Cultură Satu Mare reclamă faptul că pe statuie este inscripționat în limba maghiară al treilea vers din Imnul Ungariei (un vers inofensiv de altfel), sub un portativ muzical, respectiv că statuia a fost amplasată pe un soclu de piatră, nu direct pe piatra cubică din fața Primăriei Carei.