Cântă pădurea, evenimentul care uneşte natura şi arta, deschis oficial la Carei

În sala cavalerilor din castelul din Carei a avut loc în această după-amiază deschiderea oficială a evenimentului „Cântă pădurea”, organizat în premieră în această parte a ţării.

Directorul Direcţiei de Cultură Carei, Bogdan Georgescu, a transmis mesajul primarului Eugen Kovacs, care le-a mulţumit organizatorilor că au ales Careiului să găzduiască un asemenea eveniment de înaltă ţinută.




Directorul fundaţiei „Cântă pădurea” din Ungaria, Kovacs Lajos, a arătat că scopul acestor manifestări este de a promova, conserva şi transmite valorile naturale, culturale şi tradiţionale ale naţionalităţilor care trăiesc în bazinul carpatic.
Directorul Kovacs Lajos i-a mulţumit consilierul județean Balogh Sandor, șeful Ocolului Silvic “Codrii Satmarului”, pentru iniţiativa de a aduce acest eveniment pentru prima dată în judeţul Satu Mare, în zona localităţilor Carei şi Foieni.
Programul a continuat cu un concert simfonic al ansambului de alamă al Filarmonicii Dinu Lipatti Satu Mare şi al grupului de solişti Artemia.
În parcul dendrologic au fost organizate azi ateliere meşteşugăreşti pentru copii, o expoziţie din materialul concursului foto şi a concursului de desene pentru copii al Asociaţiei Cântă pădurea, respectiv o plimbare prin istoria locală.
Mâine, începând de la ora 8.30, evenimentul Cântă pădurea se va desfăşura în pădurea de la Foieni, în zona cabanei de vânătoare. Va avea loc un un concurs de biciclete, un târg de produse locale, diverse programe pentru copii, plimbare pe traseu tematic, un concert de muzică clasică a Filarmonicii Dinu Lipatti şi concerte de muzică populară în pădure.