Sindicatul Europol a reacționat în cazul celor doi polițiști umiliți la Carei de către unul dintre naționaliștii invitați de Daniela Ciuta la bâlciul provocat în timpul dezvelirii statuii poetului Kolcsey Ferenc.


Sindicaliștii Europol critică ,,circul ieftin” al proganistului și pe cei care i-au apreciat gestul.
Prezentăm poziția Europol:
Pentru că imaginile de mai jos au surescitat un interes deosebit din partea opiniei publice, după ce am urmărit cu atenție comentariile și reacțiile internauților, putem trage primele concluzii:
1. 90% din cei care au reacționat s-au bucurat și l-au felicitat pe protagonistul care îl ia la rost pe tânărul polițist pentru că își “permite” să îl legitimeze;
2. Circul ieftin apreciat de majoritatea celor care au privit imaginile este o reprezentare destul de fidelă a societății românești în care trăim;
3. Dacă vrei să îți confirmi statutul de “activist” și de “jmecher” cu un polițist încadrat din sursă externă de 5 luni, înseamnă că o ai mică…demnitatea.
În altă ordine de idei, ca să nu fiți la fel de penibili ca șoferul care a întrebat obsesiv “care e articolul din lege…” lăsăm mai jos conținutul art. 182 Alin. (1) din Regulamentul de aplicare a Oug 195/2002 “(1) 𝙊𝙥𝙧𝙞𝙧𝙚𝙖 𝙫𝙚𝙝𝙞𝙘𝙪𝙡𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙥𝙚 𝙙𝙧𝙪𝙢𝙪𝙧𝙞𝙡𝙚 𝙥𝙪𝙗𝙡𝙞𝙘𝙚 𝙨𝙚 𝙧𝙚𝙖𝙡𝙞𝙯𝙚𝙖𝙯𝙖̆ 𝙥𝙧𝙞𝙣 𝙚𝙭𝙚𝙘𝙪𝙩𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙨𝙚𝙢𝙣𝙖𝙡𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙧𝙚𝙜𝙪𝙡𝙖𝙢𝙚𝙣𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙙𝙚 𝙘𝙖̆𝙩𝙧𝙚 𝙥𝙤𝙡𝙞𝙩̧𝙞𝙨𝙩𝙪𝙡 𝙧𝙪𝙩𝙞𝙚𝙧 𝙨𝙖𝙪, 𝙙𝙪𝙥𝙖̆ 𝙘𝙖𝙯, 𝙙𝙚 𝙘𝙖̆𝙩𝙧𝙚 𝙥𝙤𝙡𝙞𝙩̧𝙞𝙨𝙩𝙪𝙡 𝙙𝙚 𝙛𝙧𝙤𝙣𝙩𝙞𝙚𝙧𝙖̆, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, 𝙥𝙧𝙚𝙘𝙪𝙢 𝙨̧𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙫𝙚𝙧𝙞𝙛𝙞𝙘𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙙𝙚𝙩̧𝙞𝙣𝙚𝙧𝙞𝙞 𝙙𝙚 𝙘𝙖̆𝙩𝙧𝙚 𝙘𝙤𝙣𝙙𝙪𝙘𝙖̆𝙩𝙤𝙧𝙞𝙞 𝙫𝙚𝙝𝙞𝙘𝙪𝙡𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙖 𝙙𝙤𝙘𝙪𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙥𝙧𝙚𝙫𝙖̆𝙯𝙪𝙩𝙚 𝙙𝙚 𝙡𝙚𝙜𝙚.[…]”
P.S. Polițiștii rutieri încă nu au descoperit cum poți verifica dacă un conducător auto îndeplinește condiția de a deține permis de conducere fără a-l opri, sau dacă nu a consumat băuturi alcoolice/substanțe interzise, sau dacă nu transportă la 2 noaptea migranți în condițiile în care orașul Carei este zona de frontieră.